fbpx

Kroophold Sjælland

Bedste kroophold på Sjælland 2024

Hvis du har lyst til et afslappende ophold, hvor du stadig kan opleve en masse, bør du overveje et kroophold på Sjælland. Under dit ophold kan du opleve alt fra den rolige og smukke natur til det pulserende byliv. Det er helt op til dig. Her kan du læse mere om dine muligheder for et unikt kroophold på Sjælland.

Denne side indeholder reklamelinks

Risskov Bilferie – hotelpakker til ultra lave priser 🌟

Risskov Bilferie er en dansk rejsearrangør specialiseret i bilferier. De tilbyder forskellige feriepakker i Europa, herunder kør-selv-ferier, miniferier og weekendophold. Risskov Bilferie er kendt for at levere kvalitet og komfort til overkommelige priser, hvilket gør dem til et populært valg for rejsende.

Vores 5 mest populære kroophold

Tyrstrup Kro
Billede fra Risskov Bilferie

Tyrstrup Kro

4/5

Tyrstrup Kro ligger idyllisk ved mark og skov nær den historiske by Christiansfeld. Den charmerende, stråtækte kro tilbyder 4-stjernet ophold med personlig service, klassisk indrettede lokaler og en hyggelig atmosfære. Hver morgen serveres en dejlig morgenmad, og om aftenen kan gæsterne nyde udsøgt mad i den lyse restaurant.

Laveste pris fra: 1.549 kr.

Landgasthof Tarp
Billede fra Risskov Bilferie

Landgasthof Tarp

2/5

Landgasthof Tarp, beliggende i den nordtyske landsby Tarp, er en af Risskov Bilferies bestsellere. Det familieejede hotel fra 1915 byder på en hjemlig atmosfære, solid husmandskost i restauranten og en keglebane. Hotellet ligger tæt på spændende seværdigheder og byer som Flensburg og Friedrichstadt.

Laveste pris fra: 819 kr.

Rudbøl Grænsekro - Kroophold.dk
Billede fra Risskov Bilferie

Rudbøl Grænsekro

3/5

Rudbøl Grænsekro ligger ved Rudbøl Sø, tæt på den tyske grænse, omgivet af marsken og rigt dyreliv. Kroen har en restaurant med danske og internationale retter, cykel- og kano-udlejning, samt internetadgang. Nyd golfophold og guidede ture til Sort Sol i marts og september-oktober.

Laveste pris fra: 1.269 kr.

Hotel Menstrup Kro
Billede fra Risskov Bilferie

Hotel Menstrup Kro

3/5

Menstrup Kro ligger i landlige omgivelser nær Næstved og tilbyder et hyggeligt kroophold. Her bydes gæster velkommen med hjemlig atmosfære og mange interessante seværdigheder i nærheden. Hotellet tilbyder minigolf om sommeren, cykeludlejning og trådløst internet.

Laveste pris fra: 1.119 kr.

St. Binderup Kro - Kroophold.dk
Billede fra Risskov Bilferie

St. Binderup Kro

3/5

St. Binderup Kro, grundlagt i 1617 og kgl. privilegeret i 1749, er en af Danmarks mest autentiske kroer. Efter nænsom ombygning tilbyder kroen hyggelig stemning, en restaurant med danske retter, en bar, aktivitetsrum, 24-timers reception, gratis internet og parkering, samt adgang til terrasse og have.

Laveste pris fra: 879 kr.

Andre populære kroophold

Femø Kro
Billede fra Hotels.com

Femø Kro

2.5/5

Femø Kro er en helt fantastisk dansk kro som emmer af historie og autencitet. Hvis du ønsker et dejlig ophold på en hyggelig kro er dette hetl sikkert lige noget for dig. Med udsigt til havet er der altid noget pænt at kigge på og en god gåtur lige ude for døren.

Laveste pris for 2 personer: 1.095 kr.

Fredensborg Store Kro
Billede fra Booking.com

Fredensborg Store Kro

4/5

Fredensborg Store Kro har gennemgået en større renovering samt udvidelse af antallet af værelser de seneste år. Når I besøger kroen, vil I derfor opleve, at jeres værelse, opholdssteder og restauranten fremstår nye og lækre med sans for detaljerne. Den oprindelige stemning af gammel kro er nemlig blevet prioriteret og bevaret. Møbler, billeder og indretning vidner derfor fortsat om en levet tid på den mest charmerende måde. Morgenmad er inkluderet i prisen, og I kan også nyde lækker gourmet til frokost eller aften.

Laveste pris for 2 personer: 1.076 kr.

Bromølle Kro
Billede fra Booking.com

Bromølle Kro

3/5

I skoven, ved Åmose Å, ligger Bromølle Kro. En hyggelig kro med charmerende værelser til korte eller længere ophold. Når I vælger at overnatte på Bromølle Kro, er i omgivet af natur og Vestsjællands naturpark. Kroen tilbyder leje af cykler, så I kan tage rundt i de skønne omgivelser og opleve naturen. Med vinden i træerne er dette et sted, hvor I falder til ro.

Laveste pris for 2 personer: 1.410 kr.

Hundested Kro Og Hotel
Billede fra Hotels.com

Hundested Kro

3/5

På Hundested Kro Og Hotel får i ægte kro-stemning og hyggelig atmosfære. Havnebyen Hundested er det perfekte sted at tage hen for et kro- og hotelophold. Den gamle kro huser hyggelige værelser, der vækker behagelige og varme følelser. Få lækker og klassisk mad i den hyggelige restaurant – både frokost og aften. Og glæd jer til at stå op til den lækre morgenbuffet.

Laveste pris for 2 personer: 850 kr.

Hotel Kirstine
Billede fra Booking.com

Hotel Kirstine

4/5

I centrum af Næstved finder du et smukt og romantisk hotel. Om det er dig og kæresten eller hele familien, er Hotel Kirstine er det perfekte hotel til jer der vil nyde et par dage i Næstved. Hotellets fantastiske beliggenhed, gør det nemt at komme til shopping og transport. Tag familien med i forlystelsesparken BonBon-land, eller nyd en dag på den idylliske strand i Karrebæksminde.

Laveste pris for 2 personer: 1.073 kr.

Gerlev Kro Og Hotel
Billede fra Hotels.com

Gerlev Kro

3/5

Gerlev Kro og Hotel er stedet til dig som leder efter en hyggelig, traditionel kro. Hos Gerlev Kro og Hotel vil du og din partner eller familie få en autentisk oplevelse af en historisk dansk kro. Gerlev Kro og Hotel tilbyder en lækker A la carte menu, som indeholder det mest spændene udvalg af frugt og grønt fra den pågældende årstid.

Laveste pris for 2 personer: 999 kr.

Hotel Menstrup Kro
Billede fra Booking.com

Menstrup Kro

3/5

Hotel Menstrup kro er en smuk og traditionel kro, hvor du kan opleve Næstved fra sin bedste side. Hotellet ligger omkring 8 km fra Bisserup strand i Næstved, og derudover er der kun omkring 10 minutters kørsel til den idylliske strand i Karrebæksminde. Hotellet tilbyder et hav af aktiviteter, som bland andet swimming pool, billard, minigolfbane og cykeludlejning. På restauranten på Hotel Menstrup kro kan du opleve et moderne twist på traditionelle danske retter.

Laveste pris for 2 personer: 833 kr.

Comwell Sorø
Billede fra Hotels.com

Comwell Sorø

4/5

Hvis du er fan af den smukke danske natur, så er Comwell Sorø det helt rigtige sted for dig og din ferie. Sorø´s bymidte ligger omkring 2 km fra hotellet. Hotellet tilbyder en unik og afslappet atmosfære i midten af Sjælland, samt udsigt over Pedersborg sø, som ligger i gåafstand. Hotellet har et væld af aktiviteter i form af dart, billard og andre spil, samt en restaurant med panoramaudsigt.

Laveste pris for 2 personer: 1.028 kr.

Dragør Badehotel
Billede fra Booking.com

Dragør Badehotel

3.5/5

Når I besøger Dragør Badehotel, ankommer I til den hyggelige fiskerby Dragør med både natur, havn, strand og spændende museer. Selve badehotellet byder på simple værelser, hvor I kan slappe af. I kan få udsigt til Øresund, den lokale havn, dejlig badestrand og grønne, frodige områder. Udefra er de mange gamle og fine detaljer på badehotellet bevaret. I finder også mange oplevelser i nærområdet.

Laveste pris for 2 personer: 755 kr.

Herløv Kro
Billede fra Booking.com

Herløv Kro

3/5

På Herløv Kro får I ægte kro-hotelstemning. Kroen er placeret i bymidten af Herlev. De 4-stjernede værelser er enkle og hyggelige. I kan booke et værelse direkte og få deres lækre morgenbord med i prisen. I restauranten bliver I mødt af fine borde med hvide duge, der passer helt perfekt til den klassiske stil, I møder på kroen.

Laveste pris for 2 personer: 985 kr.

Rødvig Kro Og Badehotel
Billede fra Booking.com

Rødvig Kro & Badehotel

3/5

Når I tjekker ind på Rødvig Kro Og Badehotel, får I den mest autentiske oplevelse af et afslappende badehotel. Værelserne er indrettet i lyse farver, og I kan vælge et værelse både med eller uden havudsigt. Det er oplagt med både korte og længere ophold, og I har mulighed for at leje havkajakker, tage på udflugter i naturen og spise på badehotellets hyggelige restaurant.

Laveste pris for 2 personer: 1.350 kr.

Comwell Klarskovgaard
Billede fra Booking.com

Comwell Klarskovgaard

3.5/5

Slapper du af ved tanken om en solterrasse eller får du en indre ro med en udsigt over Storebælt? Så er Comwell Klarskovgaard et besøg værd. Blot 7 km derfra ligger Korsør Golfklub i naturskønne områder. Rejser man som par, kan I tage på vandretur til hotellets private strand, eller udforske hotellets tennisbane eller den nærliggende skov med hotellets cykeludlejning.

Laveste pris for 2 personer: 1.054 kr.

Badehotel Søfryd
Billede fra Booking.com

Badehotel Søfryd

3.5/5

I kommer nærmest ikke tættere på vandet, når I vælger et ophold på Badehotel Søfryd. Uanset hvilket værelse i vælge, vil I få betagende havudsigt. Her kan I slappe af, nyde den friske havluft og falde dejligt i søvn til lyden af bølgeskvulp. Badehotel Søfryd er den perfekte løsning, hvis I ønsker en pause fra den travle hverdag.

Laveste pris for 2 personer: 990 kr.

Hotel Vinhuset
Billede fra Booking.com

Hotel Vinhuset

3/5

På Hotel Vinhuset kan I vælge mellem forskellige løsninger af ophold efter behov. Under hotellet, i kælderen, kan I spise på hotellets spændende og historiske restaurant, hvor I sidder under hvælvinger og får serveret jeres lækre mad. I bør bo på dette hotel, hvis I ønsker at have en masse muligheder for berigende naturoplevelser lige uden for døren.

Laveste pris for 2 personer: 945 kr.

Hotel Pandekagehuset
Billede fra Booking.com

Hotel Pandekagehuset

3/5

Fra Hotel Odsherred til Hotel Pandekagehuset – nyd hotellets lækre pandekager i hotellets restaurant. Midt i Nykøbing Sjællands gågade, finder du Hotel Pandekagehuset, der byder på et dejligt byliv og værelser til alle typer. Er du med familien på tur, kan du i nærheden oplevele Sommerland Sjælland, en hyggelig familiepark.

Laveste pris for 2 personer: 612 kr.

Skjalm Hvide Hotel
Billede fra Booking.com

Skjalm Hvide Hotel

3/5

Skjalm Hvide Hotel byder på de perfekte og stilrene rammer for et dejligt ophold. I kan nyde den afslappende stemning, og der er mange muligheder for vandreruter og cykelruter i de Nordsjællandske omgivelser. Når mørket falder på, kan I nyde maden fra hotellets restaurant, der er inspireret af det fransk-nordiske køkken. Med flotte anretninger får I serveret velsmagende mad.

Laveste pris for 2 personer: 995 kr.

Hotel Fjordkroen
Billede fra Booking.com

Fjordkroen

4/5

Hos Hotel Fjordkroen får I afslappet stemning pakket ind i dejlige og hyggelige omgivelser. Med de grønne markiser, den tilstødende have med farverige blomster og udsigten fra terrasserne udover vandet, er hotellet det perfekte sted at slappe helt af omgivet af behagelige omgivelser. Indendørs er naturen flyttet med, og her finder I også hotellets hyggelige restaurant med god energi.

Laveste pris for 2 personer: 845 kr.

Hotel HøjbySø
Billede fra Booking.com

Hotel HøjbySø

3/5

Hotel HøjbySø ligger placeret i skønne naturomgivelser. Udefra ser det ikke ud af så meget, men I skal ikke lade jer narre. Når I træder ind på hotellet, vil I opleve at tage et skridt tilbage i tiden. Franske døre, retro tapet på væggene, blomstrede gardiner sengetøj og gamle billeder i guldrammer. I kommer til at bo i en klassisk romantisk tidslomme.

Laveste pris for 2 personer: 875 kr.

Skipperkroen

3/5

Skipperkroen lever op til sit navn, når I træder ind på den hyggelige kro. Beliggende lige ved Mullerup Havn, har I udsigt til havnen, vandet og en dejlig badestrand. I romantisk bindingsværks-stil indlogerer I jer på en af de hyggeligste kroer i landet. I er nødt til at spise i restauranten, hvor det røde farvetema skaber den helt rette stemning.

Laveste pris for 2 personer: 799 kr.

Giv dig selv en unik oplevelse med et kroophold på Sjælland

Når du vælger at tage et kroophold på Sjælland, får du et stykke danmarkshistorie serveret på en moderne måde. Kroer er nemlig et meget gammelt koncept i Danmark, der dog stadig består i dag. Oprindeligt blev kroer anvendt, når folk skulle rejse til hest og havde brug for et sted, hvor de kunne overnatte og få et billigt måltid.  

I dag er kroer en utrolig hyggelig måde at opleve Danmark på. På en kro vil du kunne opleve sjælen i både bygningen, men også værtsskabet. En kroejer lægger ganske enkelt et helt særligt engagement i sin forretning, hvor du virkelig kan mærke, hvordan han eller hun brænder for både sin kro, men bestemt også sit lokalområde.

Netop lokalområdet er også et andet gode ved at vælge et kroophold på Sjælland. Da kroer på Sjælland ofte er af mindre størrelse, kan de også godt overleve, selvom de ligger i mindre byer. Hvis du derfor værdsætter anderledes og unikke oplevelser, vil et kroophold ofte være en fabelagtig løsning. Her får du nemlig mulighed for at komme ud i de mindre byer og komme ind på livet af det lokale folk. 

Hvis du derimod foretrækker storbyen og alle dens muligheder, findes der selvfølgelig også kroer tæt på de større byer. Her vil du opleve den fantastiske kontrast mellem storbyens puls og så kroens hyggelige intimitet og nærvær.

Hvis du i stedet gerne vil på kroophold i Jylland, kan du læse mere om opholdene her

Kroophold på Sjælland for naturelskeren

Når du vælger at tage på kroophold på Sjælland, får du rig mulighed for at opleve en masse skøn natur. I det sjællandske er der nemlig flere fine naturområder. Her kan du enten vandre, cykle, eller bare tage på en stille og rolig skovtur. 

Fordelen ved den sjællandske natur er, at den er enestående hele året rundt. Om sommeren vil du opleve grønne skove og græsenge, træer i al deres pragt og højt solskin. Om efteråret kan du derimod opleve løvfald, hvor de flotte gyldne farver giver naturen et smukt, og næsten vemodigt, udtryk. 

Tager du afsted om vinteren, kan du opleve dit eget flotte winter wonderland. Her vil naturen oftest være dækket af sne, og der vil sidde frost på grenene og de få resterende blade og grankogler. Du kan naturligvis også tage af sted om foråret, hvor alting er ved at springe ud. Her vil alle de flotte farver titte frem i naturen, og du vil uden tvivl mærke følelsen af at lyse og friske tider er på vej.

Flere sjællandske kroer er også placeret tæt på havet. Hvis du elsker lyden og synet af havet, har du rig mulighed for at vælge blandt flere skønne kroer, der enten tilbyder havudsigt eller en placering meget tæt på havet.

Hvis du værdsætter flotte havudsigter, kunne det måske også være en god idé med et kroophold på Fyn. Du kan læse meget mere om opholdet her.

elegant kroophold

Få en autentisk madoplevelse, når du vælger et kroophold på Sjælland

I gamle dage var kroer først og fremmest kendt for at være en overnatningsmulighed for både mand og hest. Sidenhen har flere kroer i stedet specialiseret sig i madlavning. Det har ført til, at der i dag er flere kroer på Sjælland, som har en fantastisk menu. 

Derfor vil du ofte også kunne få en lækker og autentisk madoplevelse, når du vælger en sjællandsk kro. Tit vil det være traditionel dansk mad, der står på menuen. Dog vil det variere fra kro til kro. Nogle kroer har også vendt blikket udad mod verden og har fået international inspiration. Hvis dansk mad derfor ikke tiltaler dig, kan du også sagtens finde en kro på Sydsjælland eller det øvrige Sjælland, hvor du kan finde mere internationalt inspireret mad.

Uanset, hvor menuen oprindeligt stammer fra, vil du uden tvivl opleve, at maden smager helt udsøgt, når du indtager den i kroens hyggelige og intime omgivelser. Det er netop dét kroer i dag kan. De kan sætte det prik over i’et, som du måske slet ikke vidste, at du manglede. 

Flere danske kroer er i dag kendt for deres sublime madlavning. Du kan klikke her, hvis du gerne vil læse mere om dem og et kroophold med middag.

Hvis du elsker historie, er et kroophold på Sjælland også en god idé

Hvis du synes, at historie er spændende, er der også en masse fantastiske steder på Sjælland. Blandt andet findes der flere ældre og imponerende slotte. Her kan du virkelig mærke historiens sjæl og gå på de samme gange, som tidligere er blevet betrådt af både konger og dronninger. Faktisk er nogle af slottene også så gamle, at de går helt tilbage til vikingetiden.  

Der er også flere museer, hvor du kan se og opleve historien. De sjællandske museer beskæftiger sig med forskellige emner. Blandt andet kan omdrejningspunktet være en forfatter, musik eller noget helt tredje. Derfor er der også rig mulighed for, at du kan finde et museum, der kan udvide din horisont på en både interessant og givende måde. 

Du kan blandt andet opleve et tidligere forfatterhjem, der er blevet omdannet til et museum. Her har du ikke alene mulighed for at lære om forfatteren selv. Du har også mulighed for at træde ind i en lille tidsboble. Det må være enhver historieelskers drøm.

Hvis du gerne vil besøge flere historiske steder, kan du også overveje et kroophold i Sønderjylland.

elegant kroferie

Få en fantastisk kunstoplevelse, når du tager et kroophold på Sjælland

Hvis du elsker kunst, vil du også kunne få nogle interessante og inspirerende oplevelser på Sjælland. Her er der nemlig flere museer, der udstiller kunst. Ofte vil stederne ikke alene udstille kunst. Hele museets opbygning, arkitektoniske udtryk samt placering tæt på naturlige elementer vil også være en stor oplevelse for æstetikeren. 

Der findes både meget berømte og mindre kendte kunststeder på Sjælland. Det er derfor helt op til dig om, du vil besøge et af de mere anerkendte steder. Eller om du i stedet vil gå efter noget mere skævt og anderledes. Begge slags museer har sine egne fortrin. 

Hvis du har booket en kroferie på Sjælland med flere overnatninger, er det også oplagt at besøge én af hver slags. På den måde tager du hjem fra ferien med flere visuelle og kunstneriske indtryk.

Museerne beskæftiger sig oftest med flere forskellige emner, der kan tage udspring i enten fortiden eller samtiden. Derfor vil du kunne opleve kunstudstillinger, der appellerer til den kritiske og kræsne kunstkender. Ligesådan vil der også være udstillinger, der har et mere poppet og mainstream udtryk. Udstillingerne på de forskellige museer bliver udskiftet jævnligt, så hvis du allerede har besøgt ét af stederne før, kan det sagtens svare sig med et glædeligt genbesøg. Her vil du opleve en ny og spændende udstilling. 

Hvis du er glad for kunst, kan du også overveje et kroophold i Nordjylland. Her kan du blandt andet besøge Skagen, der har været inspiration for flere kunstnere

Flere unikke spillesteder til musikelskeren

De fleste mennesker kan godt lide musik, men nogle mennesker elsker musikken helt inderligt og på et helt andet niveau. Hvis du er én af dem, vil det næsten ikke være en god tur for dig, hvis ikke du får en eller anden form for musikalsk særoplevelse. 

Når du tager på kro hotel på Sjælland, har du mulighed for at få nogle helt sublime musikoplevelser. Her findes der nemlig flere forskellige spillesteder. Uanset, om du er til rock eller klassisk musik. Om du gerne vil til intimkoncert eller hellere vil være en del af et større publikum, så er der uden tvivl noget for dig.

Når du skal til en god koncert, kræver det selvfølgelig en god kunstner, en god lyd og den rette stemning. Det sidste element – den rette stemning – er det element, der virkelig kan adskille musikken på pladen fra livemusikken. Ofte vil den rette stemning blive hjulpet godt på vej, når omgivelserne er noget helt særligt. 

Flere af koncertstederne på Sjælland er derfor også unikke og særegne på den virkelig imponerende måde. Blandt andet kan du tage til koncert i en nedlagt biograf, der slog dørene op for første gang helt tilbage i 1941. Når historie og modernitet mødes på den måde, danner det en helt særlig stemning, der ikke kan beskrives retfærdig på skrift. Den skal opleves. 

Hvis du er glad for særlige stemninger, og du gerne vil på kroophold med din partner, kan et romantisk kroophold anbefales. Du kan se en oversigt lige her

Kroophold på Sjælland, hvis du elsker adrenalin

Vi er alle forskellige og har forskellige temperamenter. Mange vælger et kroophold på Sjælland for at slappe af og komme ned i gear. Men der er også nogle, der synes, at det er muligt at komme for langt ned i gear. Hvis du, eller din partner, er blandt dem, bør du vide, at der også er rig mulighed for actionpræget oplevelser på Sjælland.

Hvis det næsten ikke kan blive vildt nok for dig, og hvis du bare elsker et stort adrenalinsus, kan du bungyjumpe i København. Her får du et elastik om benene og springer ud fra et højt punkt. Hvis du ikke tør tage springet alene, kan du også prøve tandemspring i stedet. Her kan din partner og dig tage springet sammen. Det er uden tvivl en helt særlig oplevelse, som I længe vil huske. 

Hvis du bedre kan lide adrenalinoplevelser, der er lidt tættere på jorden, kan du blandt andet tage ud og køre djævleræs. Der er racerkørsel på en bane, der er indrettet til formålet. Her får du lov til at køre selv, og du kan derfor konkurrere med din partner om, hvem der er hurtigst. 

Der er der også mange flere oplevelsesmuligheder på Sjælland, som uden tvivl vil give dig det adrenalinkick, som du efterlyser. Hvis du gerne vil ud og prøve flere aktiviteter, kan et godt råd være at gå efter et kroophold på Sjælland tilbud. Her får du mulighed for at spare nogle penge på selve opholdet, så du i stedet kan bruge flere penge på forskellige aktiviteter. 

Hvis du leder efter et godt kroophold på tilbud, så der bliver råd til flere oplevelser, kan du klikke her og se en oversigt

FAQ

Hvad koster et kroophold på Sjælland?

Det er meget varierende, hvad et kroophold på Sjælland koster. Prisen vil afhænge af kroens popularitet, hvorvidt det er inden for, eller uden for, sæsonen samt stedets kvalitet og beliggenhed. Nogle gange kan du selvfølgelig også være heldig at finde et virkeligt godt tilbud. 

Hvad kan jeg opleve, når jeg køber et kroophold på Sjælland?

Du kan opleve et væld af ting. Alt efter, hvad du interesserer dig for, kan du tage ud til skønne naturområder, besøge kulturelle steder eller tage til koncert. Der er flere muligheder for fantastiske oplevelser på Sjælland, så det er helt op til dig.

Kan jeg få noget godt at spise under mit kroophold?

Du kan helt bestemt få noget godt at spise under dit kroophold. Hvor kroer i gamle dage først og fremmest fungerede som overnatningssteder, har flere danske kroer i dag specialiseret sig i madlavning. Derfor vil du også kunne få noget virkeligt lækkert mad på flere kroer. 

Hvad er forskellen på en kro og et hotel?

Mange mener, at kroer har en sjæl og hygge over sig, som du ikke finder andre steder. Derimod kan særligt større hoteller nemt virke mere kommercielle. Kroer er også mindre i størrelsen. Blandt andet derfor befinder de sig tit i mindre byer, som du muligvis ikke selv havde tænkt på at besøge. Til sammenligning befinder hoteller sig ofte i større byer.